Vara, toată lumea este preocupată de felul în care arată. Atunci când dietele drastice și exercițiile fizice nu ajung la rezultatele scontate, intervențiile chirurgicale rămân alternative sigure și rapide pentru a scăpa de surplusul de grăsime și piele.
La nivel mondial, medicii au constatat o creștere a numărului de pacienți care apelează la aceste metode chirurgicale de reconturare a anumitor zone ale corpului. Motivele cel mai des invocate de către pacienți sunt: rezultatele slabe ale dietelor și lipsa timpului pentru a-și crea un program de exerciții fizice.
Lipoaspirația, soluția pentru a scăpa de grăsimea inestetică din zonele greu accesibile
Lipoaspirația ajută la reconturarea siluetei prin îndepărtarea țesutului adipos din anumite regiuni ale corpului: obraji, gușă, gât, piept, brațe, abdomen – talie, șolduri, fese, coapse, genunchi, gambe și glezne.
Grăsimea proprie extrasă prin lipoaspirație este un material extrem de prețios și de aceea, ea este reutilizată pentru remodelarea altor zone. Un lucru important de știut este faptul că „lipoaspirația nu este eficientă în cazul celulitei sau a obezitații și nu poate substitui curele de slabire, ci este o modalitate de extragere a depozitelor nedorite de grăsime rezistente la dietă sau exerciții fizice. Intervenția se poate realiza de una singură sau concomitent cu alte proceduri de chirurgie estetică, precum abdominoplastia, augmentarea mamară sau liftingul mamar”, explică dr. chirurg estetician Calin Doboș.
Interventia de lipoaspirație durează între 1-2 ore, în funcție de suprafața ce va fi aspirată, iar recuperarea depinde de fiecare persoană în parte. De obicei, după aproximativ o săptămână se pot relua activitățile cotidiene, cu mențiunea că nu sunt recomandate eforturile fizice intense în primele patru săptămâni.
Abdominoplastia, intervenția prin care se îndepărtează și pielea în exces
Abdominoplastia vine în completarea liposucției prin înlăturarea pielii și grăsimii în exces din regiunea abdomenului. Prin această intervenție, muschii abdominali verticali sunt întinși și întăriți, pentru a da aspectul unui abdomen mai ferm si mai plat.
În funcție de complexitatea cazului, abdominoplastia poate dura între 2 și 4 ore, iar recuperarea durează aproximativ la fel ca în cazul lipoaspirației. Timp de 3 săptamani, este necesară purtarea unui corset special.
Nicotina afectează vascularizarea și vindecarea post-operatorie
Există câteva indicații preoperatorii, ca de exemplu renunțarea la fumat cu cel puțin 1-2 săptămâni înainte de intervenție și încă 3-4 săptămâni, după. Nicotina afectează direct vascularizația și vindecarea pielii abdominale, așa că măsurile de precauție nu trebuie ignorate. De asemenea, înainte și după operație nu este recomandată ținerea unei diete stricte, deoarece poate întârzia vindecarea.
Mai multe informații despre aceste proceduri chirurgicale, dar și despre alte intervenții estetice , pe www.drdoboscalin.ro.
Despre Dr. Calin Dobos
Dr. Calin Dobos detine o vasta experienta in domeniul chirurgiei estetice, acumulata in cei peste 15 ani de lucru in tara, dar si prin participarea la diferite congrese internationale in aproape toate tarile din Europa, pe continentul American, SUA, Canada si Asia. Acesta a reusit sa aduca la noi in tara cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice. Stagiile de perfectionare in strainatate, pregatirea timpurie facuta inca de pe bancile facultatii, dar si sutele de cazuri solutionate anual reprezinta cartea de vizita a Dr. Calin Dobos.