Evenimentele din ultimii ani au afectat în mod inevitabil industria sănătății, generând schimbări semnificative și impunând marketingul medical că element indispensabil al brandurilor din acest domeniu.

Noi, Medical Marketing & Management, ajutăm profesioniștii din domeniul sănătății să creeze, să comunice și să ofere informație de valoare publicului lor țintă. Pornim de la clienți, respectiv pacienți, mai degrabă decât de la produse sau servicii.

Obiectivul nostru este de a crea un nivel ridicat de satisfacție a consumatorilor de servicii, produse, echipamente medicale, astfel încât să realizăm fidelizarea clientului.

Elaborarea politicilor și strategiilor de marketing specifice pieței medicale este un proces complex.

Decizia privind necesitatea unui anumit serviciu medical, achiziționarea unui echipament, etc. depinde de foarte mulți factori. Modul și proporția în care aceștia sunt utilizați de către furnizorii de servicii medicale constituie impactul asupra sănătății populației.

Acești factori pot fi interni sau externi, interconectați sau independenți. Analizarea în profunzime și interpretarea rezultatelor obținute conduc la stabilirea tehnicilor și tacticilor de marketing strategic.

O strategie de marketing în domeniul sănătății este un plan detaliat de marketing al asistenței medicale care se întinde pe o anumită perioadă (de exemplu, un an) pentru a atinge indicatorii cheie de performanță. Poate include:

  • Detalii despre publicul țintă
  • Analiza concurenței
  • Analiza SWOT
  • Foaia de parcurs a produsului
  • Strategia SEO
  • Strategia Social Media

Iată câteva exemple de strategii de marketing utilizate:

Profilarea pacienților unei clinici

Profilarea a fost realizată pentru a putea să ne adresăm coerent, în funcție de obiectivele de comunicare ale clientului nostru (clinica) și corelat cu publicul acestuia.

Date referitoare la vârstă, obiceiuri de consum media, surse de informare, etc. ne-au ajutat să elaborăm strategia de comunicare a clientului nostru.

Un obiectiv cum ar fi diversificarea clientelei cabinetului, nu impune același tip de comunicare ca în cazul în care obiectivul este acela de informarea a publicului, de exemplu că respectivul cabinet a fost dotat cu un anumit echipament.

Utilizarea Rețelelor Sociale pentru îmbunătățirea evaluărilor (reviews)

Rețelele sociale sunt și locul unde se află „prietenii cei mai fideli”. Am selectat printre aceștia pe cei capabili să promoveze eficient brandul, cu rezultat final o îmbunatățire a evaluărilor generale și o imagine prietenoasă a brandului.

Utilizarea Marketing-ului gratuit în domeniul sănătățîi pentru realizarea unei imagini prietenoase a profesionistului din domeniul medical (cabinet, spital, medic, farmacie, etc.).

„Consumatorii caută mărci cărora le pasă de bunăstarea lor. În prezent, 52% dintre adulții americani  preferă să cumpere online de la companii care arată cum își protejează clienții. Când consumatorii găsesc aceste mărci care pun clientul pe primul loc, ei le recompensează, oferindu-le preferințe, susținându-le, cheltuind și oferindu-le încrederea”, potrivit analistului principal Forrester.

Nu întâmplător, noi, la MM, utilizăm pentru clienții noștri, profesioniști din domeniul sănătății, instrumente eficiente de marketing medical pentru a sublinia empatia acestora și grija lor pentru pacienți.

Vă oferim câteva exemple:

  • elaborăm îndelung și apoi oferim broșuri, e-book, etc., foarte ample pe care le publicăm pentru clienții noștri, pentru ca aceștia să poată oferi pacienților lor informație de calitate, comasată, facil de consultat pe suporturi electronice și printuri
  • oferim studii de caz, care în domeniul sănătății sunt inestimabile. În specializări sensibile, cum ar fi oncologia, acestea sunt o adevărată „gură de oxigen”, dând pacientului certitudinea că nu este singur în lupta sa cu boala, că are șanse reale de vindecare, tratamente și echipamente de calitate etc..
  • realizăm site-uri cu o bună viteză de încărcare, cu texte facil de parcurs, adaptat tuturor tipurilor de ecrane, cu secțiuni bine definite. Scriem articole relevante, prezentând date exacte și studiile cele mai recente. Punem accent pe geolocalizare. Fiecare pacient trebuie să aibă impresia că mesajul îi este adresat direct
  • indiferent de locul unde plasăm informația, aceasta este de actualitate

Noi, la MM avem un departament specializat în educarea pacientului, unde medicii împărtășesc preocupările și experintele lor pentru că pacientul român să fie cât se poate de informat și pro-activ.