Ropharma se alătură specialiştilor din întreaga lume în efortul de constientizare a diabetului

În România, în anul 2001, a luat fiinţă Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Aceasta, alături de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, sunt membre ale Federaţiei Internaţionale de Diabet.

Ziua Mondială a Diabetului a fost stabilită la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii  (OMS) pentru data de  14 noiembrie şi este sărbătorită în aproape toate statele membre ONU. Astfel, luna noiembrie a fiecărui an reuneşte manifestările ştiinţifice cele mai importante dedicate studierii şi tratării diabetului.

Luna  aceasta Ropharma se alătură specialiştilor din întreaga lume în efortul de constientizare si reducere a consecințelor bolilor asociate obezității, marcând Luna Diabetului. Astfel, Farmacistii Ropharma va stau la dispozitie pe parcursul întregii luni cu informatii utile diabet,  despre legătura existenta intre diabet şi valorile crescute ale colesterolului în sânge.

Literatura de specialitate indica faptul ca cei mai mulţi dintre diabetici au nivelul colesterolului HDL scăzut şi nivelul LDL-ului şi trigliceridelor ridicat, fapt ce indica un risc crescut al acestor pacienti pentru afectiuni cardiace coronariene si ateroscleroza. Nivelul ridicat al glicemiei din diabet poate avea alte efecte negative asupra colesterolului. Această combinaţie poate fi responsabilă de procesul cunoscut ca oxidare a colesterolului LDL, proces responsabil de iniţierea afecţiunilor inflamatorii, care cauzează ateroscreloza, o altă boală asociată diabetului.

În sprijinul menținerii glicemiei în limite normale, Ropharma recomandă persoanelor care suferă de prediabet sau diabet suplimentul alimentar Glykofit. Acest produs este conceput pe bază de extract vegetal din dud alb (Morus Alba), actioneaza prin inhibarea enzimei alfa-glucozidaza și împiedicarea absorbției de glucoză și a carbohidraților la nivel intestinal,  fiind destinatat administrarii orale  la pacientii cu risc de diabet și la pacientii cu diabet zaharat în fază incipientă. Studiile clinice citate in literatura de specialitate confirma faptul ca extractul de dud induce intarzierea absorbtiei carbohidratilor simpli la nivelul intestinului subtire , ceea ce determina scaderea glicemiei postprandiale si a hiperinsulinemiei subsecvente.

Un alt beneficiu al administrării suplimentului Glykofit este faptul că promovează secreția de insulină de către celulele pancreatice, îmbunățațește metabolismul glucidic și sinteza de glicogen hepatic, micșorând astfel nivelul glicemiei serice. În același timp, prin creșterea aciditații conținutului intestinal, inhibă microflora patogenă.

Ropharma comercializează produse cu efecte benefice in  tratarea diabetului şi a altor boli asociate acestuia cum ar fi Glykofit, Luteină forţe, Dolcefit și Cholest Bio, Spirofit

Despre Ropharma

Cercetarea (R&D), producția , distribuția en gross și retail, serviciile medicale și studiile clinice constituie un model de business integrat după care funcționează Ropharma.

Portofoliul de produse Ropharma cuprinde produse inovatoare care conțin ingrediente bazate pe principii active naturale , molecule obținute în  programe de cercetare laborioase de peste 10 ani, fabricate la standarde de calitate europene GMP pentru medicamente.

Pentru mai multe detalii, accesaţi: http://www.ropharma-healthcare.ro/ sau pagină de Facebook: https://www.facebook.com/RopharmaHealthcare.ro.

 

Trimite mai departe