Clinica New Dental prezintă avantajele unui implant dentar

Pierderea dinților reprezintă o reală problemă și chiar dacă pot fi înlocuiți, acest lucru este adesea amânat sau ignorat. O dantură neîngrijită și netratată la timp poate aduce, pe lângă pierderea încrederii de sine, boli și diverse complicații. Astfel, un consult de specialitate regulat poate identifica problemele și poate stabili de comun acord cu pacientul cel mai bun tratament personalizat, adaptat nevoilor acestuia.

Medicina dentară a avut parte de o evoluție miraculoasă în ultimul timp, ceea ce permite pacienților să acceseze o gamă variată de servicii, în funcție de problemele fiecăruia. O astfel de intervenție inovativă este implantul dentar, care este ales de tot mai mulți pacienți, datorită calității și beneficiilor pe care le oferă. Astfel, Clinica New Dental prezintă principalele avantaje ale acestuia.

Implantul dentar reprezintă cea mai modernă și mai eficientă metodă de înlocuire a dinților pierduți.  Materialul folosit este titanul, sub forma unui șurub, având rolul de a înlocui rădăcina unui dinte extras, fiind poziționat chirurgical, atât în maxilar (maxilarul superior), precum și în mandibulă (maxilarul inferior), servind ca suport pentru viitoarea coroană, respectiv viitoarea structură protetică.

Persoanele care au în vedere această intervenție trebuie să cunoască faptul că au nevoie de un os sănătos, care să poată susține implantul. În cazul în care osul este prea subțire sau prea moale, medicul dentist va efectua o augmentare osoasă.

 „Unul dintre cele mai importante avantaje, în urma acestei intervenții, este acela că implantul se va comporta și va avea aspectul unui dinte natural, pacientul putând cu ușurință să-și reia activitățile zilnice fără niciun fel de problemă. Acesta va putea să mănânce normal și va trebui să urmeze, ca și înainte, o igienă orală corectă”, a declarat medicul dentist Irina Gavriluț de la Clinica New Dental București.

Un alt avantaj al acestei intervenții este că redă încrederea și stima de sine. Din cauza unei danturi netratate la timp, zâmbetul devine, de cele mai multe ori, unul reținut, iar aceasta poate afecta și relațiile sociale. Implantul dentar se integrează foarte bine, ceea ce conferă pacientului o stare de confort, de relaxare, precum și o dicție  îmbunătățită.

Spre deosebire de protezele dentare și de punțile fixe, implanturile dentare sunt foarte stabile și nu necesita slefuirea altor dinti, nu se cariază, iar cu o îngrijire orală atentă și corectă,  durează o viață. În același timp, sănătatea orală este îmbunătățită, previne retracția gingiei și stopează atrofia osoasă care poate duce la o îmbătrânire facială prematură.

Implanturile se adresează pacienților de orice vârstă, cu excepția copiilor, pentru care se amână intervenția până ce se finalizează  creșterea maxilarului.

Despre Clinica New Dental

Clinica New Dental oferă tratamente complete în domeniul stomatologic, într-un mediu plăcut și prietenos cu un personal profesionist și o varietate de servicii de înaltă calitate și de ultimă oră, precum estetică dentară, implantologie, odontoterapie, endodonție, parodontologie, pedodonție, protetică dentară, ortodonție, chirurgie oro-maxilo-facială și estetică facială.

Trimite mai departe